Oefen examen

De opdrachtgever is een sportacademie. Zij bieden twee mogelijkheden aan voor het maken van een product.

  1. Een glas-in-loodraam. Deze zal worden geplaatst aan de zuidkant van het gebouw van de sportacademie. Het raam man maximaal 50×50 cm worden.
  2. Een object. Deze zal worden geplaatst op de balie bij de ingang van de sportacademie. Het object mag een maximale breedte hebben van 40 cm. Daarnaast hoeft het geen functie te hebben.

Ook zijn er twee thema’s aangeboden waar het raam of object aan moet voldoen. Het gaat om de volgende twee thema’s: beweging of groei.

Naast deze eisen zijn er geen specifieke voorstellen over het kleur- en stijlgebruik, welke vorm het moet hebben of wat er moet worden weergegeven.

Hierbij heb ik een maximale materialen kosten van €130,00 en 20 oktober is de maximale oplever datum van het product.

Ik had gekozen voor het maken van object en het thema beweging. Het idee was om een koker te maken met daarop een illusie van draaiende ringen. De glazenkoker en ringen zijn gemaakt van fritten, dat zijn kleine stukken glas. Deze had ik in een mal in de oven laten smelten. Ik had de glazenringen zo op de glazenkoker geplaatst alsof het lijkt dat de ringen over de koker heen draaien zodra je er langs loopt.