Unica

Een unica is een product waarvan er maar een bestaat. In dit geval moest ik een gefused (gesmolten glas) unica maken als award voor een jong ondernemend bedrijf. Hierbij heb ik gekozen voor Sint Crispijn, een bierbrouwerij uit Waalwijk. brouwerijsintcrispijn.nl

In het ontwerp heb ik kleine details van hun bierbrouwerij terug laten komen, zoals de vorm van hun bierglazen, het hop naast het bierglas zit verwerkt in hun logo en het patroon in de achtergrond word vaak herhaald binnen het bedrijf. Naast glas fusing heb ik ook gebruik gemaakt van de technieken zandstralen en zeefdrukken. Het patroon op de achtergrond is gezandstraald en het hop naast het bierglas is gezeefdrukt. De luchtbellen in het bierglas waren van tevoren bedacht. De andere luchtbellen rondom het bierglas zijn de geheime parels. Het was namelijk niet de bedoeling dat deze er zouden zitten, maar nu schitteren deze luchtbellen en voegen ze iets toe aan het totaal beeld.