Meesterproef

De meesterproef is het project waarmee ik mijn examen hebt gemaakt op Sintlucas. Daarbij was de opdracht een ontwerp te maken voor een restaurant dat op de Floriade kwam te staan. Het doel was een inkijk werend ontwerp te maken, zodat de gasten in het restaurant geen last hebben van naar binnen starende voorbijgangers.

Daarnaast moest ik voldoen aan het thema ‘Growing green cities’ en moest ik gebruik maken van twee technieken. De eerste techniek is het glas in lood zetten, dat spreek voor zichzelf. Voor de tweede techniek heb ik gebruik gemaakt van het fusen van glas in de oven (het witte glas). Ik heb verschillende stroken glas op de zijkant tegen elkaar in de oven gezet. Ik had ze op een bepaalde manier neergezet zodat de uiteindes aan elkaar zouden smelten, maar tussen alle stroken in gaten zouden blijven. Daarna heb ik het gesmolten glas op een ander stuk glas gesmolten zodat het aan elkaar vast ging zitten en de kleuren van het glas eronder door de gaten heen zou komen.

Het witte glas met gaten heeft nog wel een betekenis in het ontwerp. Het staat namelijk voor alle industriële gebouwen en doordat het gaten heeft komt het groene glas er doorheen en zo laat ik zien dat het groen van de natuurlijk langzaam weer terug komt.

Videomateriaal