Maleficent

Dit raam is ontstaan uit een opdracht waarbij je 14 stukken restglas moest gebruiken. Er zat alleen wel 1 eis aan. De 14 stukken restglas moesten in de staat blijven waarin je ze gevonden had. Oftewel je mocht ze niet versnijden.

Na het vinden van de rest stukken ben ik ze op verschillende manieren gaan neerleggen en ben ik uiteindelijk op een vorm uitgekomen die lijkt op de horens van Maleficent uit het sprookje: Doornroosje.

Door een klasgenoot kwam ik erachter dat het vanaf de andere kant ook leek op de horens van Maleficent. Daardoor had ik besloten om twee gezichten te maken, zodat je van beide kanten Maleficent kunt zien. Daarom zit er ook een standaard omheen die je kunt draaien, zodat je zelf niet onderste boven hoeft te hangen om Maleficent van de andere kant ook te kunnen bekijken.